Zoek uw product

Actualiteiten details

NEDERLANDSE ZEGEL BRENGT €102.000 OP

woensdag 7 oktober 2015 door Ron Weerenbeck

Weesp, 3 oktober 2015. Een nederlandse postfrisse postzegel heeft bij de NPV (Nederlandsche Postzegel Veiling) in Weesp 102.000 euro opgebracht.

 

Volgens de veilingmeester is dit het enige postfrisse exemplaar dat bekend is van deze 25c donkerviolet koning Willem III derde emissie (NVPH nr. 11)zegel. Dat betekent dat deze in dezelfde toestand is als indertijd door de post verkocht en dat onder meer de oorspronkelijke gom er nog op zit.  "Het is een zegel die de fanatieke verzamelaar van Nederlandse postzegels boven aan zijn lijstje heeft staan", zei hij tegen de NOS. De Nederlandse zegel stamt uit 1867 en is dus bijna 150 jaar oud. Er staat een afbeelding op van koning Willem III.
Omdat van dit zegel in originele postfrisse staat geen eerdere verkoopprijzen bekend zijn, wordt als prijsnotering in de NVPH catalogus de postfris prijs als -.- aangegeven. Mogelijk kan daar volgend jaar nu verandering in komen.
Tijdens de veiling waren er verschillende internationale telefonische bieders. De uiteindelijke koper is een Nederlandse verzamelaar. Deze prijs is de hoogste opbrengst ooit behaald voor een Nederlandse postzegel. Overigens is de prijs voor dezelfde postzegel gestempeld voor de meeste verzamelaars nog wel haalbaar en ongebruikt met plakker voor degenen met een wat ruimere beurs ook.

Uit dezelfde collectie is eveneens een postfrisse nummer 12 geveild. 50 cent goudkleur Koning Willem III. Dit exemplaar heeft 61.500 euro opgebracht. Een veelvoud van de cataloguswaarde!
De duurste postzegel die ooit in Nederland is geveild, ging in 2013 bij dezelfde veiling van de hand voor 208.000 euro.
 

Bron: NOS